2012. október 31.

Dupla védelem almaecettel és mézzel!

Gyógymódok keresője: írja be, hogy influenza vagy bármi más szót, ami a betegségre utal pl. (magas vérnyomás, koleszterin, prosztata).




Az almaecet és a méz igen régóta használatos házi praktika a betegségek gyógyítására, külön-külön is, de együtt még többre képesek!


Vörös- és fokhagymával a betegségek ellen

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


A magyar konyha elképzelhetetlen lenne hagyma nélkül, nincs olyan kamra vagy konyha, ahol nincsen hagyma. De a hagymafélék nem csak az ételek ízesítésére, hanem különböző betegségek legyőzésére is használhatóak. Nézzük, mi ellen jó a hagyma?
A hagymának számos fajtája van, most két típussal foglalkozunk bővebben a vöröshagymával és a fokhagymával, mert ez a két hagymaféle minden háztartásban megtalálható.
Tovább...

2012. október 30.

Fehér fűz - a természetes aszpirin

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


A fehér fűz (vagy ezüstös fűz), ez a hazánkban is őshonos, vízparti, kecses sudár ágakkal rendelkező fa már az ókorban is ismert és széles körben alkalmazott gyógynövény volt.

2012. október 28.

Dió, mint őszi csodaszer!

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza



Az ősz beköszöntével mindannyian élvezhetjük az évszak gyümölcseinek friss zamatát. Egy alma dióval párosítva pompás rágcsálnivaló, és egy pohár borral igazi ínyenceknek való csemege!
A dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcsünk: sok értékes tápanyagot tartalmaz, édességekben, süteményekben, de még bőrápolásban is használhatjuk, de tehetjük salátákba és húsételek mellé is finom!
A dió igazi értéke az Omega 3 zsírsav, mely elengedhetetlen szervezetünk számára. Az alfa-linolénsavat tartalmazó olajok, növények, mint például a dió, csökkentik a vérnyomást és a szívinfarktus kockázatát! Az alfa-linolénsav szívvédő hatásához elég naponta két teáskanálnyi szója- vagy repceolaj, fél kávéskanálnyi lenmagolaj, vagy három-öt szem dió fogyasztása!
A zsírsav mellett fehérjét, ásványi anyagokat, C-vitamint is bőséggel tartalmaz.


A dió levelét bőrbetegségekre, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén ezek lemosására, borogatására, gyulladásgátlásra használják, aranyér ellen pedig a levélből készített ülőfürdő ajánlott. Tejkiütés, fejkoszmo, rüh esetén a zöld dió levelének főzetével mossuk le az érintett helyeket, hatása gyors és látványos.
Amennyiben nem tudunk hozzájutni dió leveléhez, a FrezyDerm Kamillás Fürdető jótékony hatású gyógyuló sebek kezelésére, ekcéma enyhítésére, valamint aranyér, és striák (bőrfeszülési csík) esetén, a problémás testfelület néhány perces áztatásával.
A FrezyDerm koszmo ellenni olaj segítséget nyújt a koszmó elleni küzdelemben, már 3-4 használat után tán szinte teljesen eltávolítja az elhalt hámsejteket.
A diókopács teafőzetét izzadás, bél- és gyomorhurut problémákra ajánlják. Hajhullás ellen is kiváló!
A H-vitamin a hajhagymák legjobb barátja, hiszen erőssé és egészségessé teszi tincseid gyökereit! Többek között a benne lévő H-vitamin miatt is érdemes több csonthéjas gyümölcsöt fogyasztanod! Ha minden nap elrágcsálsz egy csészényi diót nemcsak a sörényed születik újjá, hanem te is! A diófélék ugyanis nagyon gazdagok telítetlen zsírsavakban, más vitaminokban és ásványi anyagokban, segítik az emésztést, a méregtelenítést és a betegségek megelőzésében, az immunrendszered erősítésében is fantasztikusak!
Ha nem rágcsáltuk el az összes diót és mandulát, kitűnő bőrradírt készíthetünk belőle! Két evőkanál tejet langyosítsunk meg és morzsoljunk bele egy élesztőt. A diót és mandulát tegyük zacskóba és nyújtófával törjük apróra. 1 evőkanálnyit szórjunk az élesztőhöz és még melegen vigyük fel az arcunkra. 20 perc múlva dörzsöljük le, majd langyos vízzel mossuk le a maradékot!

forrás: mindennonek.hu

2012. október 27.

Friss hírek a rákról a KEMO-TERÁPIA-ról

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


Azután, hogy évekig azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a 'megpróbálják'), a JOHNS HOPKINS kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is  

Friss hírek a rákról a Johns Hopkinstól:

Tovább....

2012. október 25.

A fokhagyma gyógyító hatása

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


A fokhagyma az egyik olyan fűszernövény a háztartásunkban, amelyet nem csak a konyhában használhatunk, hanem számos más területen is jótékony hatásokkal rendelkezik.
A fokhagyma eredetileg Közép-Ázsiában őshonos növény és már az ókorban is ismerték. De nem csak fűszerként használták, hanem az ókori népek varázserőt is tulajdonítottak neki. A későbbiekben szintén a gyógyító és tisztító hatása miatt maradt népszerű. Hazánkban a 15. században kezdték el termeszteni. Jótékony egészségügyi hatásait azonban nem csak az ókorban, hanem ma is elismerik, és előszeretettel alkalmazzák a természetes gyógymódokat kedvelők.
A fokhagymának azonban nem csak gyógyító hatást tulajdonítanak, hiszen közismertek azok a népi hiedelmek, amelyek szerint a fokhagyma sikeresen távol tartja a gonoszt, a szellemeket, de boszorkányok és a vámpírok ellen is hasznos eszközként tekintettek rá.


A fokhagyma, mint gyógynövény
Számos jótékony hatása mellett az első legfontosabb tulajdonsága a fokhagymának, hogy tágítja az ereket és rendszeres fogyasztása csökkenti a káros koleszterin termelődését. Ezért nem csak remek koleszterincsökkentő hatása van, hanem segít az érelmeszesedés megelőzésében is. Így a szív- és érrendszeri megbetegedések elleni védekezés egyik hatásos eszközének tekinthető.
Az érrendszer mellett az immunrendszerünknek is jót tehetünk a fokhagyma fogyasztásával. Már a középkorban is ismerték a baktériumölő hatását és sikeresen alkalmazták is a megelőzésben és a gyógyításban egyaránt. És ez ma sincs másként, főleg a téli időszakban sikeresen védekezhetünk a vírusok ellen, ha naponta fogyasztunk ebből a növényből.
A fokhagyma fogyasztása a gyomorfekély megelőzésében is hatásos lehet, a baktériumölőként működő növény ugyanis sikeresen elpusztítja a fekély kialakulásáért felelős Helicobactert.
A legújabb kutatások szerint a rák megelőzésében is hatékony lehet a fokhagyma fogyasztása. Az orvosok ugyan még nem ismerik pontosan a hatás okát, de valószínűleg a fokhagyma sikeresen növeli azoknak az enzimeknek a termelését a szervezetben, amelyek megakadályozzák a rákos sejtek kialakulását.
Nem utolsósorban pedig az emésztésnek is jót tesz a fokhagyma fogyasztása. Illetve béltisztító és gombaölő hatását is elismerik a gyógyászatban. Tehát érdemes gyakran fogyasztanunk ebből a növényből, hiszen az erős illata ellenére egy valóban sokoldalú fűszernövényről beszélhetünk.

2012. október 24.

A cékla gyógyhatása

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti. Mindenekelőtt sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, de ezenkívül gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, valamint az antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminokban. A céklát a népi gyógyászat is kiváló vérképzőnek ismeri, noha vastartalma nem nagyobb, mint más növényeké. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket.

Gátolja a ráksejtek szaporodását. Vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint tumorsejtek szaporodását gátló szerepe van.

Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a cékla leve valóban segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában. Sok helyen kiegészítő gyógymódként alkalmazzák vérszegénység, leukémia és malária esetében. Alfréd Vogel svájci gyógynövény szakértő szerint kiváló influenza és meghűlés elleni szer. Ezen túlmenően sikeresen alkalmazható a nyirokrendszer daganatainál, valamint a magas vérnyomás kezdeti stádiumában, valamint vakbél irritáció esetén. 


Céklalével tisztítókúrát is tarthatunk, rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Mivel fogyasztásával elkerülhető a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomorbélcsatornában, csökkenti az ebből eredő különböző betegségek kockázatát a máj, a belek működését, meggyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását. Enyhe hashajtó hatása révén székrekedésben és aranyérben szenvedőknek ajánlható.

forrás: alternatívgyógyászat.network.hu

2012. október 23.

Bőrfiatalitás hatékony módszere

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


Szőlőmagolaj


A szőlőmagolaj a leghatékonyabb bőrfeszesítők között szerepel. A szőlő magját a szervezet nem tudja megemészteni, így csak préselve juthatunk hozzá a benne található értékes tápanyagokhoz. A szőlőmag olaja halványsárga, nem erős illatú olaj. Minden bőrtípusnak jót tesz.
Megelőzi a bőr korai öregedését, képes a kollagén-szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas a száraz bőr ápolására.

Az aromaterápiában hordozóolajnak használják ezt a semleges illatú olajat, hogy az illóolajokat így juttassák a bőrbe. Ha te is szeretnél saját aromaterápiás olajat, akkor csak jó minőségű, lehetőleg bio besorolású szőlőmagolajba tedd az illóolajokat. 100 ml-hez maximum 30 cseppet.

Pakolásként is használhatod. A megtisztított arc- és dekoltázsbőrre vidd fel az olajat, majd mosd le 20 perc után. Hetente kétszer is felteheted ezt az egyszerű pakolást.

Forrás: femina.hu

A természetes bőrfiatalító

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


Van hatásosabb és természetesebb módszer, mint a sztárok által reklámozott kollagéntartalmú italok - például a spenót, mely nemcsak sokkal olcsóbb, mint a különféle mesterséges keverékek, hanem hatásosabb is. A spenótot nyersen vagy párolva érdemes fogyasztanod, hiszen így nem károsodnak a benne lévő értékes tápanyagok, mint a bőrfiatalító és feszesítő, sőt ránctalanító kollagén. A zöld zöldség többek között vasat, folsavat és fehérjét is tartalmaz, ráadásul mindössze 49 kalória van egy csészényi adagban. Ha ennek ellenére sem kaptál kedvet a spenóthoz, egyél spárgát vagy kelkáposztát, ezek is remek kollagénforrások.

2012. október 21.

E-vitamin és a tüdőrák

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza



Nagyobb mennyiségű E-vitamin fogyasztása felére csökkenti a tüdőrák kialakulásának valószínűségét. Ezt mutatja a Texasi Egyetem M.D. Anderson Rákkutató Központjának kutatói által publikált tanulmány, ami az International Journal of Cancer legutóbbi számában jelent meg, és 1088 tüdőrákos valamint 1414 egészséges ember bevonásával végzett kísérlet eredményét mutatja be. A résztvevők e legkülönfélébb életmódot élik, beleértve a dohányzást is. Az átlagos életkoruk 61 év volt az egészséges csoportban és 62 a tüdőrákos csoportban.

Az E-vitamin vegyületeknek két fő csoportja létezik, a tokoferol és a tokotrienol. Mindkét csoportban négy változat található meg az étrendünkben, amiket rendre alfa-, béta-, gamma- és delta előtaggal jelölnek. Ebben a tanulmányban a kutatók a különféle étrendi tokoferol formákat vizsgálták, külön a négy lehetséges csoportra. "Tudomásunk szerint ez az első alkalom, hogy a különféle (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol) formák és a tüdőrák kialalkulásának valószínűségét vizsgálták volna." írják a kutatók.

A kutatók a résztvevőket két csoportra osztották aszerint, mennyi tokoferolt fogyasztottak, majd a csoportokat négyfelé, a négy vegyületnek megfelelően. Ezután megvizsgálták a tüdőrák előfordulási arányát a csoportok között. Azok közt, akik a legtöbb tokoferolt fogyasztották, 55%-al volt kisebb a tüdőrák előfordulási aránya, mint abban a csoportban, akik a legkevesebbet fogyasztották. A két csoport napi átlagos fogyasztása 13mg és 6,7mg között volt. Nem volt senki, aki ennél többet vagy kevesebbet evett volna.

Az alfa-tokoferol csoportban 53% volt a különbség a legtöbbet és a legkevesebbet fogyasztók közt, akik minimum 4,1 és maximum 7,7mg-ot ettek átlagosan naponta az E-vitamin ezen formájából. Az egyéb formáknak (béta-, gamma, és delta-tokoferol) már nem volt jelentős hatása a tüdőrák előfordulási arányra. "Úgy találtuk, hogy közvetlen kapcsolat van az étrendben található alfa-tokoferol mennyiségének és a tüdőrák előfordulási arányának, de az egyéb tokoferol formák esetén nem tudtunk kimutatni kapcsolatot." - írták a kutatók. Az európai diéta jellemzően az alfa-tokoferol formájú E-vitamint tartalmazza, míg az átlagos amerikai nagyobb mennyiségben a gamma-tokoferolt. A különféle vitamin kapszulák jellemzően az alfa-tokoferolt tartalmazzák.

A kutatás célja az volt, hogy kiderítse, az E-vitamin melyik formái, vagy csupán az alfa-tokoferol okozza a tüdőrák csökkent előfordulási arányát. "Adataink segítséget nyújthatnak további kutatások alapjaiként, az E-vitamin és egyéb rák formák kapcsolatában." - írták a kutatók. A jelentős E-vitamint tartalmazó ételek: asparagus, avokádó, sóska, spenót, magvak, olíva és minden magcsíra. A legtöbb hidegen sajtol olaj szintén gazdag ebben a tápanyagban. Ez a tanulmány nem az első, ami az E-vitamin és a rák kapcsolatát célozta meg.
Az E-vitamin jól ismert antioxidáns, amely tulajdonsága alkalmassá teszi a sejteket károsító szabad gyökök semlegesítésére. Ezek az elektromosan töltött részecskék, amik iparosodott társadalmunkben mindinkább körülvesznek minket, nagyban felelősek a sejtek olyan sérüléséért, ami káros sejtburjánzáshoz, végső soron a ráknak nevezett betegséghez vezetnek idősebb korban. A kutatók az is sugallták, hogy az E-vitamin az időskorral együtt járó egyébb betegségek esetén is hatékony.
Azok az idősek, akiknek vérében több vitamin mérhető, jobb fizikai állapotban vannak. Egy korábbi kutatás azt is kimutatta, hogy akik zsírosabb ételek fogyasztása közben E-vitamin kapszulát is fogyasztanak, megállíthatják az idős korban fellépő memória zavarokat. A tüdőrák a világon a leggyakrabban előforduló ráktípus. Egyedül ez több halálért felelős, mint az összes többi rákfajta együttvéve. A nyugati világban ugyan "csak" a második, de gyorsasága és lefolyása miatt a legfélelmetesebb betegségként tartják számon. Mindössze a diagnosztizált betegek 25%-a éli túl az első évet azután, hogy diagnosztizálták nála a betegséget. Az E-vitamin filléres tápanyag. Nincs értelme kihagyni az étrendünkből.

Sós vízes kezelés (negatív energiák eltávolítása)

Gyógymódok keresője: írja be, hogy influenza vagy bármi más szót, ami a betegségre utal pl. (magas vérnyomás, koleszterin, prosztata).


A sós vizes kezelés nagyon egyszerű, de hatékony módszer arra, hogy eltávolítsa a testből a fekete energiát. Tanulmányozza, hogy miért is olyan hasznos és hogy hogyan alkalmazza.

2012. október 20.

Egy tanulmány véletlenül fedi fel, a kemoterápia a rákra csak rásegit

Gyógymódok keresője: pl. írja be influenza


Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is. 


egy_tanulmany_kemo_01 A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.
A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.
A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:
“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”
A csapat ezután nyílatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:
“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”
Közben filléresen olcsó fűszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlítva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.
Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy  ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.

forrás: antivali.com