2013. március 16.

Az orrnak szoknia kell, de csodaszer

Bár sokan ki nem állhatják a szaga miatt, mégis igazi csodaszer a savanyúkáposzta.
Kedvező élettani hatásait hosszasan lehetne sorolni; kiváló karbantartója például a bélrendszernek.
Kefeként tisztítja le a bélfalat, s távolítja el onnét a salakanyagokat.
A káposzta érlelésekor keletkező tejsav is jótékony hatású, tejsavbaktérium-tartalma jóval meghaladja a joghurtét. Ha tehát például fertőzés miatt vagy antibiotikum-kúra után a bélflóránk helyreállításához keresünk természetes anyagokat, nyugodtan fogyaszthatunk savanyúkáposztát. Magas C-vitamin tartalma miatt a legjobb nyersen enni, párolni inkább csak rövid ideig ajánlatos, így nem vesznek el belőle az értékes tápanyagok.

Forrás: zaol.hu

Vadiúj csodaszer: pálmafa szirup

A pálmafa szirup nem csak finom, de egészséges, hatékonyan méregtelenít és a fogyókúrában is segít!

A trópusi vidékeken növekvő néhány száz különböző pálmafaj között van három, amely különösen hasznos az emberek számára: a kókusz-, az olaj-, és a cukorpálma. A helyiek összegyűjtik a fák legértékesebb nedvét, amiből végül szilárd cukor lesz.

A vizsgálatok szerint hihetetlenül gazdag ásványi anyagokban, és szuper édesítő. Legnagyobb előnye, hogy alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, és a vércukorszintet sem emeli meg annyira! A pálmaszirup nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és kalciumot, melyre a szervezet sejtjeinek óriási szüksége van. És azt is jó tudnod, hogy szuper alapja lehet egy méregtelenítő kúrának, ezért a bikiniszezon előtt érdemes bevetni!

Forrás: cosmopolitan.hu